ZZP'er zoekt werkplek

  By

  Helft ZZP’ers zoekt nieuwe werkplek.

  Bijna de helft van alle ZZP’ers wil zijn of haar bedrijf graag op een andere manier huisvesten. Daarbij is een vaste locatie in eigen woonbuurt in trek. Flexibele typen van bedrijfshuisvesting zijn minder populair


   


  Waar werken al die ZZP’ers?

  Het aantal ZZP’ers is het afgelopen decennium sterk toegenomen: van 500.000 in 2002 tot ruim 750.000 in 2011. De groei van het aantal ZZP’ers beïnvloedt de vraag naar kleinschalige bedrijfshuisvesting.


  Merendeel ZZP’ers werkt thuis of bij klant

  De meerderheid van de ZZP’ers werkt momenteel vanuit huis. Ongeveer een kwart werkt vanuit flexibele typen bedrijfshuisvesting, met name bij de klant. Weinig ZZP’ers werken vanuit een vaste locatie buitenshuis zoals een bedrijfsverzamelgebouw of kantoorpand.


  Helft ZZP’ers zoekt andere oplossing voor werkplek

  De helft van alle ZZP’ers zoekt een andere oplossing qua werkplek, dit vanwege ontevredenheid over de huidige werkplek. Een groot deel van de ZZP’ers wil het bedrijf vanuit de woning huisvesten. Wanneer ZZP’ers buiten de deur willen werken, is vooral een vaste locatie in de eigen woonbuurt in trek. Flexibele typen bedrijfshuisvesting zijn niet zo populair.

  Wanneer ZZP’ers een bedrijfsonderkomen buitenshuis zouden willen, kan dit van vaste of flexibele aard zijn. ZZP’ers die op dit moment al vanuit een flexibel huisvestingstype werken, hebben een grotere kans dit te wensen dan ZZP’ers die vanuit huis of een vaste locatie buitenshuis werken. Alleenstaande ZZP’ers willen vaker vanuit een flexibele locatie buitenshuis werken dan samenwonende ZZP’ers. Woningkenmerken en de wijk waarin ZZP’ers het bedrijf momenteel huisvesten, doen er niet toe.

  Bron: ZiPconomy

  Terug

  Original: http://www.eqeep.nl/nieuws/artikel_zzper_zoekt_werkplek_16999.html
  By:
  Posted: July 18, 2013, 12:00 am

  De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.
  Business description

  Eqeep levert full-service dienstverlening op het gebied van detachering en contractmanagement van externe professionals voor organisaties. Dit doen wij branche onafhankelijk met ICT en non-ICT...

   Eqeep BV

   De specialist voor externe inhuur, msp, contractbeheer, contractmanagement, detachering, freelancers, zzp.

   Archives

   Tag cloud

   , , , , , , , ,