Steeds meer en eerder Engels in het basisonderwijs

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) vindt het jammer dat pas in groep 7 wordt begonnen met onderwijs in de Engelse taal. Daarom wil hij scholen de mogelijkheid bieden om hier vroeger mee te beginnen.
   
  Dekker heeft een plan van aanpak voor Engels in het primair onderwijs opgesteld, en dit vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.
  ''Jonge kinderen hebben het vermogen om spelenderwijs een vreemde taal op te pikken. Dat is een kans die we niet moeten laten liggen'', aldus Dekker.  Bijna duizend basisscholen hebben de laatste jaren ervaringen opgedaan met Engelse les in de onderbouw. Steeds meer scholen willen Engels daarnaast ook als voertaal gebruiken bij andere vakken, geschiedenis bijvoorbeeld, omdat dit een goede manier is om de taal te leren.
  Dekker wil de regelgeving versoepelen en onderwijs in een vreemde taal tot in 15 procent van de lestijd mogelijk maken.
   
  Tweetalig
  Ook begint er volgend jaar op 20 basisscholen een experiment met volledig tweetalig basisonderwijs. De aandacht voor het Engels zou geen negatief effect hebben op de Nederlandse taalvaardigheid van de kinderen.
   
  In theorie mag de uitbreiding ook om een andere taal gaan, zoals Duits. Wellicht kiezen scholen in de oostelijke helft van Nederland eerder voor Duits; in het westen zal er vooral voor Engels worden gekozen.

  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/07/10/steeds-meer-en-eerder-engels-in-het-basisonderwijs
  By:
  Posted: July 10, 2013, 9:20 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...