Regelingen buitenlandse export- en investeringsprojecten

  Subsidiefocus
  By Subsidiefocus

  Regelingen buitenlandse export- en investeringsprojecten

  Wilt u zelfstandig of met een lokale partner vernieuwende investeringen doen in het buitenland? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het Private sector investeringsprogramma (PSI-programma) of de Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving.

  Het PSI-programma

  Het programma is bedoeld voor Nederlandse of buitenlandse bedrijven die samen met een lokaal partnerbedrijf een vernieuwende investering willen doen in één van de PSI-landen. Onder andere nieuw ten opzichte van eerdere tenders is dat nu ook aanvragen kunnen worden ingediend voor investeringsprojecten in Libië. Een voorwaarde is dat overheidsorganisaties niet meer dan 25% aandelen mogen hebben in de aanvragende onderneming.

  Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving

  De regeling staat open voor export en investeringen in de volgende landen: Bangladesh, Brazilië, China, Egypte, Ethiopië, Ghana, India, Indonesië, Kenia, Maleisië, Nigeria, Oekraïne, Turkije, Qatar, Koeweit, Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman, Rusland, Singapore en Zuid-Korea.

  -       Demonstratieprojecten:

  Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor demonstratie van een product of technologie in een van de doellanden, om op die manier potentiële afnemers te overtuigen.

  -       Haalbaarheidsstudies:

  Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor een studie naar de technische of commerciële haalbaarheid van een project in een van de doellanden.

  -       Kennisverwerving:

  Bedrijven kunnen subsidie krijgen voor het inhuren van externe expertise. De advisering en begeleiding heeft  betrekking  op specifieke marktinformatie, het selecteren van lokale partners, de strategie op het gebied van marktentree en positionering, wet- en regelgeving en juridisch advies.

  Aanvragen

  Aanvragen voor het PSI-programma kunnen worden ingediend tot en met 26 augustus 2013 (15.00 uur). Het subsidiepercentage en de maximale subsidie is afhankelijk van het PSI-land waar de aanvraag betrekking op heeft.

  Voor de Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisverwerving bedraagt het budget € 4.000.000. Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf 1 april 2013 en worden behandeld in de volgorde waarin complete aanvragen zijn ingediend.

  Meer weten?

  Bent u geïnteresseerd in een van de regelingen of heeft u vragen in het algemeen of over de voorwaarden? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Subsidiefocus via telefoonnummer 073-6465475 of stuur een e-mail naar info@subsidiefocus.nl.

  Subsidiefocus

  Subsidiefocus

  Subsidieadvies op maat
  Business description

  Subsidiefocus is een landelijk opererend subsidieadviesbureau dat zich richt op subsidie-management in de meest brede zin van het woord. Subsidiefocus werkt onder andere voor ondernemingen die actief...