Curaçaose dichter Elis Juliana overleden

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Zondagochtend is de bekende Curaçaose dichter, auteur, kunstenaar en onderzoeker Elis Juliana overleden. Dat is door zijn familie bekendgemaakt.  Juliana behoort met Luis Daal en Pierre Lauffer tot de 'Grote Drie' van de Antilliaanse dichtkunst in het Papiaments. De kunstenaar staat bekend om zijn ritmische gedichten en zijn bevlogen voordrachten.

  In september 2011 werd in Nederland 'Hé Patu/Waggeleend', een dichtbundel met de uit het Papiaments vertaalde gedichten van de Curaçaose dichter gepresenteerd. Volgens vertaler Fred de Haas was Juliana een rolmodel voor alle mensen van Curaçao: "Elis heeft zijn werk altijd in dienst gesteld van de bewustwording van zijn volk. En uit al zijn gedichten blijkt dat hij graag wilde dat mensen zich bewust zijn van hun plek in de geschiedenis".

  Vorige week verscheen Juliana voor het laatst in het openbaar. Hij ontving een eredoctoraat aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen.

  Elis Juliana is 85 jaar geworden.

  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/06/23/curacaose-dichter-elis-juliana-overleden
  By:
  Posted: June 23, 2013, 8:47 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...