44.000 leerlingen getroffen: grootste examenfraude ooit

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Leerlingen van het vmbo-tl (theoretische leerweg) die het examen economie hebben gemaakt, krijgen pas donderdag de uitslag van hun eindexamen. Dat is een dag later dan eigenlijk de bedoeling was. Het gaat om ongeveer 44.000 leerlingen die hiermee te maken hebben.  De Inspectie voor het Onderwijs heeft die tijd nodig om zeker te weten dat het examen op andere scholen zonder incidenten is verlopen. Aanleiding voor het besluit is het onderzoek naar de diefstal van examens in Rotterdam.

  Staatssecretaris Dekker zei in de Tweede Kamer dat de eindexamenleerlingen van de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun, waar de examens zijn gestolen, de gestolen examens moeten overdoen.

  13 examens

  De omvang van de examendiefstal is veel groter dan tot nu toe werd aangenomen. Er zijn op het Ibn Ghaldoun in totaal dertien examens gestolen. Op het vmbo gaat het om economie, op de havo om de vakken aardrijkskunde, Arabisch, Frans, geschiedenis, Engels, maatschappijwetenschappen, wiskunde, Nederlands en natuurkunde.

  Op het vwo gaat het om management en organisatie, biologie en scheikunde.

  Morgen

  Morgen om 17.00 uur beslist de inspectie of havo- en vwo-eindexamenleerlingen hun uitslag op donderdag horen.

  De verwachting is nu dat de bekendmaking van de uitslagen gewoon doorgaat zoals gepland.


  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/thijssen-translations.eu/blog/2013/06/11/44-000-leerlingen-getroffen-grootste-examenfraude-ooit
  By:
  Posted: June 11, 2013, 6:26 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...