Social Media Ranking

  Berrie Pelser
  By Berrie Pelser

  Social Media Ranking is een bericht van: Ber|Art Visual Design and WordPress Webhosting

  Social media ranking factoren

  Social media ranking factoren

  Social media ranking factoren
  Bron: SEOlab SEO Services

  Hoewel iedere SEO‘er een eigen mening heeft over de invloed van social media marketing op de ranking van een website, is Seolab er van overtuigt dat het zeer zeker een grote invloed heeft.

  Waarom we dat zo zijn kun je zien in deze seo video: de kracht van Twitter. Hierom hebben wij een aantal sociale media ranking factoren op een rijtje gezet voor jullie. Sommige zullen erg voor de hand liggen, andere niet.

  Aantal volgers (Twitter)
  Hoe meer volgers je hebt, hoe meer autoriteit je website toegekend krijgt, als je ze natuurlijk gelinkt hebt aan elkaar.

  Kwaliteit van je volgers (Twitter)
  Al die volgers hebben nog veel meer invloed als het volgers zijn met zelf een grote groep volgers. Hoe meer volgers met hoge sociale autoriteit je hebt, hoe beter.

  Relevantie van je volgers (Twitter)
  Het is natuurlijk gaaf als je wordt gevolgd en geretweet door Jeremy Clarkson met 500 duizend volgers, maar het is ook heel belangrijk als je volgers iets met jouw branche te maken hebben.

  Aantal verkregen retweets (Twitter)
  Hoe meer jouw inhoud wordt gereproduceerd hoe meer autoriteit het krijgt. Hoe meer volgers je hebt, hoe groter de kans dat je geretweet wordt. Let er wel op dat het niet alleen om retweets gaat, maar ook om onderling contact hebben.

  Aantal fans (Facebook)
  Je kunt een bedrijfspagina aan maken op Facebook waar je ‘likes’ krijgt in plaats van vrienden. Dit zijn je fans. Het is niet gek dat het aantal likes invloed heeft op je sociale autoriteit!

  Aantal reacties(Facebook)
  Als je heel veel fans hebt maar nauwelijks reacties is dat natuurlijk jammer. Mensen vinden het vaak leuk als je persoonlijk reageert op hun reacties. Dan weten ze dat je er echt bent. Dit valt onder klantbinding.

  Aantal keer bekeken (YouTube)
  Weer erg voor de hand liggend, maar als je een video upload naar YouTube is het belangrijk om de link naar je website in de beschrijving onder het filmpje te zetten. Hoe vaker er naar gekeken wordt, hoe meer sociale autoriteit natuurlijk!

  Reacties van gebruikers (YouTube)
  Op YouTube gaat het ook om relaties opbouwen met je klanten en geinteresseerden. Hier gaat het ook om linkjuice te delen. Hoe meer jij reageert op andere filmpjes, hoe meer linkjuice er weer terugstroomd naar jouw profiel.

  Referenties van onafhankelijke profielen. (YouTube)
  Het gebruik van YouTube kan een hoop autoriteit geven als je het ontzettend goed doet. Als andere mensen naar jou linken, of je parodiëren, kun je je voorstellen hoeveel autoriteit daar van af komt?

  Titel van de video (YouTube)
  Elke referentie naar je keywords in de titel van het filmpje is natuurlijk perfect. Gebruik je keywords altijd in titels en meta tags waar dat natuurlijk kan.

  Verhouding Likes vs. Dislikes (YouTube)
  Dat is een makkelijke, hoe meer ‘likes’ je inhoud krijgt, hoe meer autoriteit wordt toegekend.

  Positieve vs. Negatieve Brand Mentions (alle sociale media)
  Gebruik een gratis tool als social mention. Hiermee kun je zien hoe vaak er over je gepraat wordt, door wie en waar. Ook staat er een getal dat de verhouding positieve en negatieve berichten weergeeft. Dit is niet 100% waterdicht, sarcasme is bijvoorbeeld moeilijk te herkennen.

  Aantal Social Mentions (alle sociale media)
  HowSociable is een gratis tool waarmee je kunt zien op welke sociale media je actief bent en hoe goed je daar gevonden wordt.

  Wat zijn Social Media
  Social media of sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Tevens is er sprake van interactie en dialoog tussen de gebruikers onderling. De Engelse term social media is ook in het Nederlandse taalgebied gangbaar.

  Kaplan en Haenlein bepalen social media zoals “een groep internetapplicaties die gebruikmaken van de ideologie en de technologie van Web 2.0 en de creatieve uit wisseling van User Generated Content”. Onder de noemer social media worden onder andere weblogs, fora, sociale netwerken als Hyves, Facebook en LinkedIn en diensten als Twitter geschaard.

  Via deze media delen mensen verhalen, kennis en ervaringen. Dit doen zij door zelf berichten te publiceren of door gebruik te maken van ingebouwde reactiemogelijkheden. Denk hierbij aan weblogs, waar lezers reacties kunnen achterlaten via een reactieformulier of middels trackbacks.

  ..

  Ber|Art Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting en (web) design.

  WordPress Hosting en Google SEOTwitter WordPress SEO HostingLinkedIn WordPress SEO HostingFacebook WordPress SEO HostingRSS Feed WordPress SEO Hosting Berrie Pelser, Ber|Art Visual Design:
  Ber|Art is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting, WordPress Hosting en (web) design. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen aan het MKB op het gebied van SEO, domein, shared, applicatie en e-commerce hosting als mede managed colocated server hosting. Ber|Art WordPress SEO Domein Magento Typo3 Google VPS Cloud Hosting Design at Ber|Art

  Ber|Art Visual Design is een zakelijke Internet service provider c.q. webhoster die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare en veilige kwaliteit hosting en (web) design.

  ..

  Nieuwste berichten:

  • Geen Gerelateerde Berichten

  Vergelijkbare berichten:

  Originally posted 2011-03-26 15:41:09. Republished by Blog Post Promoter
  Original: http://hosting.ber-art.nl/socialmedia-ranking-factoren/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=socialmedia-ranking-factoren
  By: Berrie Pelser
  Posted: May 29, 2013, 3:10 pm

  Berrie Pelser

  Berrie Pelser

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social Network) integration, branding and strategy.
  Business description

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social...