Google sluit akkoord met Frankrijk

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Google gaat 60 miljoen euro investeren in een fonds dat Franse media helpt hun internetactiviteiten te verbeteren. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen de Franse regering en het Amerikaanse internetbedrijf.  President Hollande en Eric Schmidt van Google | AFP

  Aanleiding is een Frans wetsvoorstel, gesteund door krantenuitgevers, dat de advertentie-inkomsten van de zoekmachines wilde belasten. Zoekmachines zoals Google verdienen geld met advertenties die getoond worden naast de zoekresultaten.

  De uitgevers vonden het oneerlijk dat de zoekmachines geld verdienen met links naar hun artikelen en wilden daarom dat die inkomsten verdeeld werden. Google dreigde daardoor Franse nieuwssites niet langer op te nemen in de zoekresultaten.

  Korting 
  Dankzij het 'Digital Publishing Innovation Fund' kunnen Franse media nu tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van advertentieprogramma's van Google. Ook zal Google Franse uitgevers en kranten helpen bij nieuwe digitale projecten.

  "Frankrijk is erg trots met de overeenkomst met Google, de eerste in zijn soort ter wereld", liet een woordvoerder van president Hollande weten.

  Volgens Google-topman Schmidt toont de overeenkomst aan "dat zijn bedrijf bijdraagt aan het stimuleren van digitale innovatie in het belang van de consument, partners en het gehele internet."


  Bron: NOS


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/thijssen-translations.eu/blog/2013/02/01/google-sluit-akkoord-met-frankrijk
  By:
  Posted: February 1, 2013, 11:42 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...