Topoverleg Noord-Brabant/Limburg met Noordrijn-Westfalen

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  De provincies Noord-Brabant en Limburg hebben op maandag 3 juni in het Gouvernement te Maastricht een topoverleg met economieminister Garrelt Duin van Noordrijn-Westfalen.

  Doel is de economische betrekkingen te verstevigen. De ontmoeting vindt plaats in de Statenzaal van het Gouvernement. Minister Duin wordt daar ontvangen door Gouverneur Theo Bovens en zal vervolgens de Brabantse economiegedeputeerde Bert Pauli en Limburgs economiegedeputeerde Twan Beurskens spreken evenals topambtenaar Alida Oppers van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
  Bestuursvoorzitter Martin Paul van de Universiteit Maastricht zal Duin informeren over de Kennis-As Limburg, een plan om ruim een half miljard euro te investeren in de versnelde groei van de Limburgse campussen; Greenport Venlo, Chemelot Campus in Sittard-Geleen en de Maastricht Health Campus. 

  Verder wordt tijdens de ontmoeting ingegaan op het Biobased Centre op de Chemelot Campus, een nieuw Europees instituut van de Duitse technische universiteit RWTH in Aken en de Maastrichtse Universiteit samen. Ook wordt ingegaan op de samenwerking tussen het onderzoekscentrum in Jülich op het gebied van hersenscanners in het project Brains Unlimited te Maastricht. Bert Pauli zal ingaan op Brainport2020, de concentratie van kennis- en maakindustrie in Zuidoost Nederland. Ook twee Brabantse projecten op het gebied van design en food komen voor het voetlicht.

  Limburg en Noord-Brabant hebben de afgelopen jaren flink geinvesteerd in economische relaties met Noordrijn-Westfalen, met 18 miljoen inwoners qua inwonertal de grootste Duitse deelstaat. Zuid-Oost Nederland en Noordrijn-Westfalen behoren tot het meest innovatieve deel van West-Europa. Tijdens het topoverleg wordt dan ook intensievere samenwerking binnen de technologische top regio Eindhoven-Leuven-Aken bepleit.

  Bron: ZuidMagazine


  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/05/28/topoverleg-noord-brabantlimburg-met-noordrijn-westfalen
  By:
  Posted: May 28, 2013, 6:58 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...