Dijsselbloem de beste in Engels en wint Duidelijketaalprijs 2013

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Minister Dijsselbloem heeft de Duidelijketaalprijs 2013 gewonnen, omdat hij het beste Engels spreekt. Voor het eerst is niet onderzocht welke BN'er zijn of haar Nederlands het best beheerst en gebruikt, maar is er naar de Engelse taal gekeken.  Foto: commons.wikimedia.org

  Onder de genomineerden waren onder meer astronaut Andre Kuipers, eurocommissaris Neelie Kroes en dj Armin van Buuren.

  Onderzoekers van de opleiding Engels aan de Vrije Universiteit luisterden naar interviews, debatten en toespraken waarin de kandidaten Engels spraken. Daarbij werd onder meer gekeken naar helderheid, uitspraak, woordenschat, zinsconstructie en grammaticale kennis. Dijsselbloem scoorde de meeste punten.

  De minister nam de prijs persoonlijk in ontvangst en is erg blij met de prijs. Hij zegt goed Engels te spreken, omdat zijn vader docent Engels was. Ook heeft Dijsselbloem in Ierland gestudeerd en in Engeland op een boerderij gewoond.

  Opvallend is dat er eerder dit jaar was juist een discussie was over Dijsselbloems beheersing van de Engelse taal. De kwestie draaide om het gebruik van het woord 'template' dat blauwdruk betekent. Het woord werd gebruikt door een Britse journalist.

  Hoewel Dijsselbloem het woord niet herhaalde, werd uit zijn antwoord geconcludeerd dat het reddingsplan voor Cyprus een blauwdruk was voor het oplossen van soortgelijke problemen in andere landen. Dijsselbloem ontkende dat later en zei dat hij het woord ´template´ niet had gebruikt. "Ik kende dat woord niet eens", zei hij bij Pauw & Witteman. De onderzoekers hebben dit geval niet meegenomen in hun oordeel, omdat de minister dat woord nooit in de mond heeft genomen.

  Eerdere winnaars van de Duidelijketaalprijs waren politicus Alexander Pechtold, voetballer Mark van Bommel, presentatrice Anita Witzier en advocaat Wim Anker.

  Bron: NOS
  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/05/22/dijsselbloem-de-beste-in-engels-en-wint-duidelijketaalprijs-2013
  By:
  Posted: May 22, 2013, 2:23 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...