Ontwerpen met rauwe rekenkracht voor een zacht prijsje

  Ben Kemp
  By Ben Kemp

  Producten worden steeds complexer

  Aan produktontwerpen worden steeds meer eisen gesteld. Ook productsimulaties moet hieraan voldoen. Simulaties moeten exacter,fijner, kwalitatief beter en meer geometrisch detail. Al deze eisen hebben hun weerslag op de (door)rekenkracht van de onderliggende systemen.  Bij te weinig rekenkracht moet de ontwerper wachten op resultaat van zijn ontwerpverandering.  Ook productiviteit van de ontwerper en de tijd dat het product klaar is, laten dan op zich wachten.

   

  Simulaties van producten zijn essentieel

  Een kritische factor bij het ontwerpen van een product is het maken van de juiste ontwerp beslissingen. Bijvoorbeeld; “Hoe gedraagt het product zich in deze conditie cq. in werkelijkheid?”.  Zonder dit inzicht voldoet het uiteindelijk product niet aan de eisen die gesteld zijn en zal het product opnieuw ontworpen en gemaakt moeten worden. Een goede simulatie van al deze condities is essentieel om tot een goed kwalitatief product te komen. Analyses van hoe het product zich exact gedraagt in verschillende omstandigheden maakt of breekt een product. Een goede productsimulatie is essentieel.

   

  Rekenkracht verhoogd productiviteit en kwaliteit

  Voor een simulaties die de meer werkelijkheid benaderen vragen om meer en meer fijnmaziger ontwerp. Uiteindelijk wil de ontwerper dat het product hetzelfde gedraagt als in de simulatie. Om productsimulaties beter de werkelijkheid benaderen is er meer rekenkracht nodig voor detail analyses uit te voeren. Hiervoor is meer rekenkracht nodig. Een oplossing om rekenkracht is High Performance Computing (HPC).  Met een juiste HPC oplossing hoeft de ontwerper niet te wachten in een simulatie en kan de ontwerpen meteen doorgaan met verdere wijzigingen aan het ontwerp.

  HPC oplossingen zijn er in vele vormen. Een van de keuze factoren voor een HPC oplossing is dat het voor de ontwerper zeer toegankelijk is. Bijvoordbeeld de ontwerper kan met ‘een druk op de knop’ meteen zijn simulatie of rekenopdracht aanbieden op de HPC oplossing. Een ontwerpen kan meteen zien wanneer wat de status van de opdracht is en of er meerdere opdrachten openstaan zonder de ontwerp applicaties af te sluiten of de ontwerp applicatie te verlaten.

  Binnen een ontwerp afdelingen zijn vaak krachtige werkstations. Deze werkstations worden niet volledig benut qua rekenkracht. Deze rekenkracht die niet benut wordt kan prima in een HPC cluster meewerken op de bestaande investering in werkstations volledig uit te nutten.

  Ben Kemp

  Ben Kemp

  Wij bieden betaalbare, veilige en snelle high performance computing oplossingen aan bedrijven die zich bezighouden met wiskundige simulatietechnieken.
  Business description

  Regardo Computing is  innovatief in verplaatsen van  intensieve applicatie rekenwerk naar private cloud en openbare cloud. Wij bieden betaalbare, veilige en snelle high performance computing...