Wat kan je tegen wallen onder de ogen doen?

  Biozar
  By Biozar
  Wat kan je tegen wallen onder de ogen doen?

  Wat kan je tegen wallen onder de ogen doen?

  Wat kan je tegen wallen onder de ogen doen?

  Iedereen heeft er wel eens last van; wallen onder de ogen. Vaak komt het door vermoeidheid en ben je er al snel vanaf met een goede nachtrust. Maar vermoeidheid hoeft niet altijd de oorzaak te zijn. We geven je 13 praktische tips om van die wallen af te komen.

  1. Drink dus minimaal anderhalve liter water of kruidenthee per dag.
  2. Neem je rust en ontspanning!
  3. Soms helpt het om theezakjes of komkommers op de ogen te leggen (10-15 min)
  4. Lymfedrainage. Kun je zelf doen door met je beide ringvingers onder beide ogen te drukken, te beginnen vlak naast de neus. Al drukkend beweeg je vervolgens de vingers naar de buitenste ooghoeken. Je doet dat dan namelijk in de richting van de lymfestroom. Herhaal dit enkele malen en je voert op die manier het vocht sneller af.
  5. Massage met ijs. Gewoon lekker masseren die wallen, met een ijsklontje uit het vriesvak. Eventueel een dun doekje erom heen als je het te koud vindt.
  6. Tamponneren. Dat is een vakterm voor het met de vingertoppen trommelen op de huid. Als je dit op de oogwallen doet, verdwijnt het vocht sneller.
  7. Meng drie druppeltjes citroensap koude melk, drenk twee wattenschijfjes in dit mengsel en leg de wattenschijfjes 15 minuten tegen de ogen.
  8. Voldoende kalium innemen. Kalium is een belangrijk mineraal voor het in balans houden van de vochthuishouding. Kalium komt voor in sinaasappels, bananen, yoghurt, aardappelen en gedroogde vruchten.
  9. Smeer de huid rond de ogen dagelijks in met aloë vera of emu olie
  10. Oogcrème op basis van retonil vermindert de kleuring
  11. Een vreemde tip, maar hij werkt echt! Aambeienzalf smeren. Zorg wel dat je dit niet te lang achter elkaar doet.
  12. Crème met vitamine K kan de blauwe kleur sterk verminderen.
  13. Stop met roken! Wil je toch blijven roken, dan kan je muizedoorn (butcher’s broom) als voedingssupplement nemen. Muizedoorn verbetert de bloedsomloop en wordt ook gebruikt om aambeien en gesprongen adertjes te verbeteren.

   

  Je gezond en fit voelen begint toch met een verstandig en uitgebalanceerd eetpatroon. Gebruik daarom altijd verse ingrediënten. Biozar geeft je graag tips voor een gezonde levensstijl. Tevens helpt Biozar je immuunsysteem in balans te brengen door slechts een paar ml. per dag!

  Original: http://www.biozar.nl/blog/wat-kan-je-tegen-wallen-onder-de-ogen-doen/
  By: admin
  Posted: March 21, 2013, 3:34 pm

  Biozar

  Biozar

  We are distributing Biozar, it helps the human equilibrium to restore
  Business description

  Biozar is opening up new frontiers in food supplements. It is a proven product which has been developed in The Netherlands and shows dramatic results in boosting your health once taken on a regular...