Is een ei gezond?

  Biozar
  By Biozar
  Is een ei gezond?

  Jarenlang werd er geroepen dat te veel eieren niet goed voor je gezondheid zijn. Inmiddels hebben onderzoeken uitgewezen, dat die bewering niet helemaal juist is. Dus hoe zit dat nou; is een ei gezond? En wat zit er allemaal in een ei? We hebben wat feiten voor je uitgezocht.

  1. Voedingswaarde van een ei. Eieren bevatten essentiële aminozuren, ijzer, choline, foliumzuur en vitamines B2, B12, E en D. Een ei bevat gemiddeld ca. 80 kcal.
  2. Cholesterol . Er zit gemiddeld 220 milligram cholesterol in een eidooier. Echter dit beïnvloedt nauwelijks de bloedcholesterolwaarden in je lichaam. Je mag dagelijks maximaal 300 milligram cholesterol binnenkrijgen uit voedsel. Dus dagelijks en eitje eten kan absoluut geen kwaad. Een te hoog cholesterolgehalte blijkt veel meer te worden veroorzaakt door aanleg en door het eten van te veel (verzadigde) vetten.
  3. Eet een ei als je wilt afvallen. Eieren zijn niet alleen gezond, ze hebben ook nog eens positieve bijwerkingen, vooral bij mensen die graag willen afvallen. Door het eten van een eitje krijg je namelijk zoveel eiwit binnen dat je lichaam sneller verzadigd raakt. Hierdoor heb je minder behoefte aan ander voedsel en val je gemakkelijker af.
  4. Versheid en het bewaren van een ei. Test of je ei vers is: leg het ei in een glas met water. Drijft je ei? Dan is het niet meer vers. Je kunt eieren maximaal 4 weken bewaren. Een hardgekookt ei kun je maximaal 5 – 7 dagen bewaren in de koelkast. Gescheiden eiwitten en eidooiers kun je nog 2 dagen in de koelkast bewaren. In de diepvries kan de dooier nog 3 maanden bewaard worden en eiwit nog 6 maanden.
  5. Hoe lang moet een eitje koken? 3 á 4 minuten voor een zachtgekookt ei, 5 á 6 minuten voor een halfzachtgekookt ei en 8 minuten voor een hardgekookt ei.
  6. Wat betekent de code op eieren ? Eieren die in de winkel te koop zijn moeten een stempel dragen met een code. Die code is nodig voor de traceerbaarheid. De code begint met een cijfer van 0 tot 3 dat staat voor het soort houderijsysteen voor de leghennen (0 = bio; 1 = vrije uitloop; 2 = scharrel 3 = kooi(legbatterij). Daarna volgt de code van het land van herkomst (bv. BE = België; NL = Nederland) en tot slot het registratienummer van de producent.
  7. Zachtgekookt is beter Een zachtgekookt eitje is gezonder dan een hardgekookt, omdat je door het koken de lecithine doodt en deze stof heeft vetafbrekende eigenschappen.

  Je gezond en fit voelen begint toch met een verstandig en uitgebalanceerd eetpatroon. Gebruik daarom altijd verse ingrediënten. Biozar geeft je graag tips voor een gezonde levensstijl. Tevens helpt Biozar je immuunsysteem in balans te brengen door slechts een paar ml. per dag!

  We wensen iedereen hele fijne Paasdagen toe!

   
  Original: http://www.biozar.nl/blog/is-een-ei-gezond/
  By: admin
  Posted: March 28, 2013, 6:54 am

  Biozar

  Biozar

  We are distributing Biozar, it helps the human equilibrium to restore
  Business description

  Biozar is opening up new frontiers in food supplements. It is a proven product which has been developed in The Netherlands and shows dramatic results in boosting your health once taken on a regular...