Subsidie voor elektrische auto’s en oplaadvoorziening gemeente Helmond

  Subsidiefocus
  By Subsidiefocus

  Bent u woonachtig dan wel gevestigd in de gemeente Helmond en zet u (een) auto(‘s) in voor uw primaire bedrijfsactiviteiten? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie wanneer u een nieuwe elektrische auto aanschaft of een brandstofauto ombouwt naar een elektrische auto. Tegelijkertijd kunt u subsidie aanvragen voor de aanschaf en installatie van een oplaadpunt.

  Aanvragen

  In aanmerking komen rechtspersonen, woonachtig dan wel gevestigd in Helmond, die eigenaar worden van een elektrisch voertuig. Belangrijk is dat de subsidie wordt aangevraagd voordat de elektrische auto wordt aangeschaft of omgebouwd. Vervolgens moet de elektrische auto binnen een half jaar worden aangeschaft of omgebouwd. Aanvragen voor subsidie worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

  Subsidie

  De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de hoogte van de aanschaf- of ombouwkosten van het elektrische voertuig ten opzichte van de investering in een referentie voertuig. De subsidie bedraagt 50% van de extra kosten ten opzichte van het referentievoertuig. Voor een elektrische personenauto (personenauto, taxi of bestelauto) kan maximaal € 4.000 worden verkregen. De subsidie voor een elektrische vrachtauto is maximaal € 20.000. Aanvullend kan subsidie aangevraagd worden voor de aanschaf en installatie van een oplaadvoorziening (maximaal € 500).

  Meer weten?

  Heeft u vragen over de regeling ‘Subsidie aanschaf elektrische auto’s veelrijders Helmond’ of wilt u subsidie aanvragen? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Subsidiefocus via telefoonnummer 073-6465475 of stuur een e-mail naar info@subsidiefocus.nl.

  Subsidiefocus

  Subsidiefocus

  Subsidieadvies op maat
  About me

  Subsidiefocus is een landelijk opererend subsidieadviesbureau dat zich richt op subsidie-management in de meest brede zin van het woord. Subsidiefocus werkt onder andere voor ondernemingen die actief...