Subsidie voor in dienst nemen jongeren en 45-plussers uit het SRE-gebied

  Subsidiefocus
  By Subsidiefocus

  Woont u in (de buurt van) het SRE-gebied en bent u op zoek naar nieuwe medewerkers? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie wanneer u een jongere (16-27 jaar) of 45-plusser woonachtig in het SRE-gebied in dienst neemt. Tegelijkertijd wordt u als werkgever gestimuleerd om jongeren en 45-plussers te scholen en op te leiden, zodat zij minder kwetsbaar worden op de arbeidsmarkt.

  SRE-gebied

  Het SRE-gebied bestaat uit de volgende gemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

  Aanvragen

  U komt in aanmerking voor subsidie als u als werkgever een arbeidsovereenkomst of leerwerkovereenkomst sluit met een werkzoekende jongere woonachtig in het SRE-gebied of een (half)jaarcontract afsluit met een uitkeringsgerechtigde van 45 jaar of ouder woonachtig in het SRE-gebied.

  Het moet daarbij gaan om tenminste een halfjaarcontract voor minimaal 20 uur per week. Aanvullend kan subsidie aangevraagd worden voor de kosten van scholing of opleiding. Aanvragen kunnen het gehele jaar door worden ingediend bij het Servicepunt Leren en Werken regio Eindhoven en worden behandeld op volgorde van ontvangst.

  Subsidie

  De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort contract (arbeidsovereenkomst of leerwerkovereenkomst), de duur van de overeenkomst, het aantal uren per week en eventuele opleidingen. De subsidie varieert tussen de € 1.500 en € 5.500 per werknemer.

  Meer weten?

  Heeft u vragen over één van de twee subsidieregelingen of wilt u subsidie aanvragen? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Subsidiefocus via telefoonnummer 073-6465475 of stuur een e-mail naar info@subsidiefocus.nl.

  Subsidiefocus

  Subsidiefocus

  Subsidieadvies op maat
  Business description

  Subsidiefocus is een landelijk opererend subsidieadviesbureau dat zich richt op subsidie-management in de meest brede zin van het woord. Subsidiefocus werkt onder andere voor ondernemingen die actief...