Developement Operations in Software Ontwikkel Omgevingen

  Ben Kemp
  By Ben Kemp

  Verandering. Daar gaat het allemaal om in een bedrijf. De markt veranderd dus het bedrijf zal mee moeten veranderen om bedrijfsresultaten te kunnen behalen. Stilstand is achteruitgang. Binnen een “balanced scorecard” moet eigenlijk opgenomen worden in welke mate een bedrijf kan veranderen om de marktveranderingen om te kunnen zetten in resultaat (omzet). IT-systemen nemen een steeds grotere rol binnen een bedrijf; en dus zullen de IT-systemen meeveranderen. Op management niveau ligt de besluitvorming  voor ingrijpende veranderingen vanwege de direct impact en de risico’s die het zich meebrengt. Releasemanagement op macro niveau.

  Software ontwikkel teams hebben de opdracht om nieuwe systemen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften en specificaties van het bedrijf. Het operationele team heeft als prioriteit; beschikbaarheid van diensten en flexibiliteit. Operatie teams proberen veranderingen zo veel mogelijk tegen te houden omdat zij weten dat dit de oorzaak is van de meeste verstoringen. Software ontwikkel teams daarentegen willen sneller, kleiner en goedkoper software vernaderingen doorvoeren. Hierdoor ontstaat een spanning tussen beide team; software ontwikkel team en het operatie team. De druk op het oepratie team wordt dan ook groter om te voldoen aan een betere time-to-market dan de vorige verandering. De rol van release management hierin is om de risico’s te beperken met (vaak) als resultaat de snelheid van veranderingen te vertragen.

  De statistieken spreken voor de operationele teams. Rapporten van het onzerzoeksbureau Forrester laten zien dat de 80% van de verstoringen komen door veranderingen van de software ontwikkeld door software ontwikkel teams.

  DevOps probeert hierin verandering te brengen. DevOps concentreert zich om de samenwerking van beide teams; operationele team en het software ontwikkel teams. Begrip en vertrouwen is de eerste stap in de samenwerking met als doel end-to-end software delivery te verbeteren. Het beschrijven van processen en tools komen op de tweede plaats.

  Ben Kemp

  Ben Kemp

  Wij bieden betaalbare, veilige en snelle high performance computing oplossingen aan bedrijven die zich bezighouden met wiskundige simulatietechnieken.
  Business description

  Regardo Computing is  innovatief in verplaatsen van  intensieve applicatie rekenwerk naar private cloud en openbare cloud. Wij bieden betaalbare, veilige en snelle high performance computing...