(Extra) Tegemoetkoming voor ouders van thuiswonende gehandicapte kinderen (TOG)

  ABAB
  By ABAB

  Ouders die de zorg hebben voor thuiswonende gehandicapte kinderen, kunnen als ze aan de voorwaarden voldoen een tegemoetkoming TOG (tegemoetkoming ouders van thuiswonende gehandicapte kinderen) krijgen.

  In het verleden was deze uitkering al mogelijk als het kind een lichte vorm van ADHD had. Tegenwoordig zijn de voorwaarden aangescherpt en kun je de uitkering alleen nog maar aanvragen als voor het kind ook een indicatie AWBZ zorg is afgegeven.

  De tegemoetkoming wordt aangevraagd bij en uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank vestiging Roermond.

  De tegemoetkoming is een vast bedrag per kwartaal en is niet belast.

  Daarnaast is nog een extra tegemoetkoming TOG mogelijk.

  De voorwaarden hiervoor zijn:
  -          er is over het hele jaar sprake van een partner
  -          er is over het gehele jaar sprake van recht op TOG tegemoetkoming
  -          het (arbeids)inkomen van één van de partners is niet hoger dan € 4.814 per jaar. Het inkomen van de andere partner is niet van belang.

  de hoogte van deze extra tegemoetkoming is voor het jaar 2012 € 1.460

  De extra tegemoetkoming moet ZELF aangevraagd worden. Dit kan via internet met digid of via een bij de SVB op te vragen formulier. De aanvraag over 2012 kan tot 1 december 2013 ingediend worden.

  Personen met een tegemoetkoming TOG hebben begin 2013 van de SVB een brief hierover ontvangen. Het is van belang om bij het uitwerken van de aangifte Inkomstenbelasting rekening te houden met de mogelijke gevolgen voor deze extra tegemoetkoming.

  Neem bij vragen over de (extra) TOG contact op met Erik Gilden (erik.gilden@abab.nl of 06-53516887).

   

  ABAB

  ABAB

  Accountants en Adviseurs is een allround accountancy- en adviesorganisatie. Met ruim 700 medewerkers werkt ABAB vanuit 17 vestigingen
  Business description

  Based in the Netherlands, ABAB is a leading provider of accountancy and consultancy services in a wide range of market segments. Our philosophy is based on our strong local and regional...