Domeinnaam Registraties - WIPO voert nieuwe regel in aangaande domeinnaam-registraties

  Berrie Pelser
  By Berrie Pelser

  Domeinnaam Registraties is een bericht van: Ber|Art Visual Design and WordPress Webhosting

  WIPO voert nieuwe regel in aangaande domeinnaam-registraties

  WIPO voert nieuwe regel in aangaande domeinnaam-registraties

  WIPO voert nieuwe regel in domeinnaam-registraties

  De World Intellectual Property Organisation (WIPO), een organisatie die wereldwijd het beleid uittekent voor alles wat met intellectual property te maken heeft, staat op het punt een nieuwe regel in te voeren aangaande domeinnaam-registraties.

  De nieuwe regel houdt in dat registranten die gebruik maken van een computerprogramma dat speciaal ontworpen is om automatisch domeinnamen te registreren, zich schuldig maken aan het ter kwader trouw registreren van deze namen.

  Voor alle duidelijkheid, het gaat over programma’s die zonder menselijke input automatisch domeinnamen automatisch gaan registreren met als doel er advertenties op te zetten of deze namen later te verkopen.

  Deze nieuwe regel roept onmiddellijk allerlei vragen op. De belangrijkste is hoe WIPO erin zal slagen om aan te tonen dat een registrant gebruik gemaakt heeft van zo’n programma bij het registreren van een bepaalde domeinnaam. De regel roept ook vragen op over wat er onder ter kwader trouw verstaan wordt. Tot nu toe registreerde je een domeinnaam ter kwader trouw als je op het moment van de registratie wist dat je iemands merknaamrecht schond.

  Aangezien het hier gaat om computerprogramma’s zonder menselijke input gebeurt er geen controle en kan de persoon die de naam in kwestie registreert dus ook niet weten of er iemands merkenrecht geschonden wordt. Hier zit volgens anderen net het probleem.

  Aangezien de persoon die de naam registreert geen controle uitvoert aangaande het merkenrecht, is er sowieso sprake van een registratie ter kwader trouw omdat de persoon in kwestie zich schuldig maakt aan het opzettelijk verzuimen van de controle van het merknaamrecht.

  Het volledige artikel en de bijhorende discussie hieromtrent kunt u hier nalezen. Lees hier verder…

  Wat is een Domein?
  Een domeinnaam (of, afgekort, ‘domein’) is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd.

  Ber|Art Visual Design and WordPress Hosting at http://hosting.ber-art.nl on Domeinen CAT

  Nieuwste berichten:

  Vergelijkbare berichten:

  Originally posted 2010-05-28 09:04:03.
  Original: http://hosting.ber-art.nl/domeinnaam-registraties/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=domeinnaam-registraties
  By: Berrie Pelser
  Posted: February 11, 2013, 11:18 am

  Berrie Pelser

  Berrie Pelser

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social Network) integration, branding and strategy.
  Business description

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social...