Eurostars

  Subsidiefocus
  By Subsidiefocus

  Werkt u aan de ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen? Dan is het Europese programma Eurostars mogelijk interessant voor u.

  Doel van Eurostars is de time-to-market van nieuwe technologieën verkorten en de technische risico’s verkleinen. Op deze manier worden (kleine) bedrijven geholpen om marktgerichte technologische ontwikkelingen uit te voeren. Het programma is generiek van opzet: binnen alle technologie- en toepassingsgebieden kan een aanvraag worden ingediend.

  Aanvragen

  In aanmerking komt het onderzoekuitvoerende mkb, dat wil zeggen mkb bedrijven die minstens 10% van hun omzet of 10% van hun fte inzetten voor experimentele ontwikkeling of toegepast onderzoek. Voorwaarde is dat sprake is van samenwerking tussen tenminste twee-Eurostars landen. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 4 april 2013. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de activiteiten uit het project, de aard en het vestigingsland van de deelnemers. In Nederland bedraagt de subsidie maximaal 50% van de kosten.

  Meer weten?
  Heeft u vragen over het programma of over de voorwaarden van Eurostars? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Subsidiefocus via telefoonnummer 073-6465475 of stuur een e-mail naar info@subsidiefocus.nl.

  Subsidiefocus

  Subsidiefocus

  Subsidieadvies op maat
  About me

  Subsidiefocus is een landelijk opererend subsidieadviesbureau dat zich richt op subsidie-management in de meest brede zin van het woord. Subsidiefocus werkt onder andere voor ondernemingen die actief...