Fiscaal voordeel voor de milieubewuste ondernemer

  ABAB
  By ABAB

  De Milieulijst en de energielijst voor 2013 zijn gepubliceerd. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op één van deze lijsten voorkomt, dan levert u dat een extra investeringsaftrek op en betaalt u minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

   

  Energie Investeringsaftrek

  Investeert u in energiebesparende bedrijfsmiddelen dan heeft u mogelijk recht op de Energie Investeringsaftrek (EIA). Het bedrijfsmiddel moet dan wel voorkomen op de Energielijst 2013. Met de EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het bedrag aan energie-investeringen moet dan in 2013 wel meer zijn dan € 2.300. Het maximum investeringsbedrag is € 118 miljoen.

   

  Milieu Investeringsaftrek en Vamil

  Investeert u in een milieuvriendelijk product of bedrijfsmiddel dat voorkomt op de Milieulijst 2013 dan heeft u mogelijk recht op de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Afhankelijk van de categorie waarin uw milieu-investering valt, kunt u tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om 75% van de investering willekeurig af te schrijven (Vamil).

   

  Meer weten?

  Heeft u vragen over de fiscale stimuleringsregelingen MIA of EIA? Neem dan contact op met de adviseurs van Subsidiefocus via telefoonnummer 073-6465475 of stuur een e-mail naar info@subsidiefocus.nl.

  ABAB

  ABAB

  Accountants en Adviseurs is een allround accountancy- en adviesorganisatie. Met ruim 700 medewerkers werkt ABAB vanuit 17 vestigingen
  Business description

  Based in the Netherlands, ABAB is a leading provider of accountancy and consultancy services in a wide range of market segments. Our philosophy is based on our strong local and regional...