Kennis van het Engels ondermaats in bedrijfsleven

  THIJSSEN TRANSLATIONS
  By THIJSSEN TRANSLATIONS

  Hoewel het Engels al jaren een centrale rol speelt in het internationale bedrijfsleven, blijkt uit een studie van de particuliere onderwijsinstelling Education First dat de kennis ervan wereldwijd bij veel werknemers ondermaats is. Nederland en België behoren echter wel tot de betere landen.  De English Proficiency Index for Companies 2012 van Education First, waarvoor 115.000 werknemers uit 24 landen werden bevraagd, toont aan dat werknemers over de hele wereld de Engelse taal maar matig beheersen. In bijna elke onderzochte sector is de kennis van het Engels problematisch. Alleen werknemers uit de toeristische sector of consulting doen het (een beetje) beter dan het gemiddelde.

  In de overgrote meerderheid van de onderzochte landen zijn de Engelse vaardigheden van de gemiddelde arbeidspopulatie slechts voldoende voor een basisinteractie, zoals een discussie over een vertrouwd onderwerp. In België, Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden is het beter gesteld met de kennis van de Engelse taal en kunnen werknemers in het Engels diepgaandere gesprekken voeren over complexere onderwerpen.

  Verklaringen?

  Volgens Education First is het feit dat de meeste volwassenen het simpelweg te druk hebben om hun Engels bij te schaven een van de verklaringen waarom sommige landen slechter presteren dan andere. Een andere verklaring kan zijn dat individuen zich comfortabel voelen in hun huidige functie en geen behoefte voelen om bijkomende vaardigheden te verwerven.

  Education First merkt op dat in landen waar het Engelse niveau hoog is, taal ontzettend serieus wordt genomen in het onderwijs. Daarnaast wordt in deze landen van sollicitanten, ongeacht voor welke functie ze solliciteren, verwacht dat ze het Engels beheersen, terwijl dat in de meeste slecht presterende landen niet het geval is. Tot slot worden televisieseries en films in de best presterende landen vaak niet gedubd, waardoor mensen vanaf hun kindertijd al een voorsprong krijgen door de dagelijkse blootstelling aan de Engelse taal.

  Bron: Express.be

  Original: http://thijssen-translations.eu/blog/2013/01/16/kennis-van-het-engels-ondermaats-in-bedrijfsleven
  By: THIJSSEN TRANSLATIONS
  Posted: January 16, 2013, 6:41 pm

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  THIJSSEN TRANSLATIONS

  Vertaalbureau | Tekstbureau | Tolkbureau
  Business description

  Thijssen Translations is een toonaangevend vertaalbureau, tekstbureau en tolkbureau, gevestigd in Tilburg. Wij leveren hoogwaardige vertalingen, teksten en localisatie-oplossingen.Thijssen...