Google PR en Snelheid - Snelheid website weegt mee in Google Pagerank

  Berrie Pelser
  By Berrie Pelser

  Google PR en Snelheid is een bericht van: Ber|Art Visual Design and WordPress Webhosting

  Snelheid website weegt mee in Google Pagerank

  Snelheid website weegt mee in Google Pagerank

  Snelheid website weegt mee in Google Pagerank

  Google heeft bekend gemaakt dat de snelheid van een website nu officieel een ranking factor is. Google geeft aan geobsedeerd te zijn door snelheid op het web en wil er dan ook alles aan doen om het web sneller te maken. Daarom wordt vanaf nu de laadtijd van een website meegenomen om websites te ranken in de zoekresultaten.

  De snellere websites zullen hier dus voordeel bij hebben en hoger in de zoekresultaten komen te staan terwijl langzamere websites minder zullen scoren. Google geeft verder aan dat het ook voor de bezoekers belangrijk is, bezoekers besteden immers minder tijd op langzamere websites.

  Afgelopen jaar gaf Matt Cutts nog aan dat de snelheid van een website mogelijk belangrijk zou gaan worden, “Het zou eigenlijk eerlijk zijn dat als je een snelle website hebt je hiervoor een kleine bonus krijgt” aldus Matt.

  Snelheid heeft uiteraard nog niet zoveel invloed als de relevantie van een pagina maar het is wel aan te raden om te bekijken of de laadtijd verbeterd kan worden. De snelheid van een pagina is op dit moment alleen een ranking factor op Google.com en staat los van de Caffeine update.

  Webmaster Tools

  Google biedt allerlei hulpmiddelen om je snelheid sneller te maken, zo kun je in Google Webmaster Tools eenvoudig bekijken hoe snel je website is. Je vindt de optie Siteprestaties onder het menu item Labs. Verder heeft Google een Open source Firefox/Firebug Add-on ontwikkeld, deze Add-on en andere tools vind je hier. Ook kan je gebruik maken van Firebugs extensie Yslow.

  Google Analytics

  Ook Google Analytics werkt mee om de snelheid van je website te bevorderen. Naast de reguliere code introduceerde Google onlangs een alternatieve Analytics code om je website mee te meten, het asynchronous tracking script. Overstappen is niet direct nodig al biedt deze wel een aantal voordelen ten opzichte van de standaard code.  Lees hier verder…

  Ber|Art at http://hosting.ber-art.nl

  Nieuwste berichten:

  Vergelijkbare berichten:

  Originally posted 2010-04-10 08:17:12.
  Original: http://hosting.ber-art.nl/google-snelheid/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=google-snelheid
  By: Berrie Pelser
  Posted: December 24, 2012, 10:10 am

  Berrie Pelser

  Berrie Pelser

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social Network) integration, branding and strategy.
  Business description

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social...