Google Commerce Search - Google vernieuwt zoekmachine voor webwinkels Commerce Search

  Berrie Pelser
  By Berrie Pelser

  Google Commerce Search is een bericht van: Ber|Art Visual Design and WordPress Webhosting

  Google vernieuwt zoekmachine voor webwinkels Commerce Search

  Google vernieuwt zoekmachine voor webwinkels Commerce Search

  Google vernieuwt zoekmachine voor webwinkels Commerce Search

  Google brengt een vernieuwde versie uit van Commerce Search, een zoekmachine die speciaal is gemaakt voor webwinkeliers die Google-technologie in hun winkel willen verwerken. Niet alle bezoekers van een webwinkel nemen de moeite om geduldig door een hiërarchische index te klikken wanneer ze een bepaald product zoeken.

  Ze grijpen bij voorkeur naar de zoekmachine van de winkel om direct hun gewenste item te vinden. Bij Marktplaats.nl, bijvoorbeeld, is dat al bij 70 procent van de zoektochten.

  Google onderkent deze behoefte bij webwinkeliers en lanceerde daarom een half jaar geleden een apart product voor online handelaren. Google Commerce Search is een zoekmachine die winkeliers in hun sites kunnen verwerken. Gehost bij Google, afgeleverd in de eigen vormgeving op de eigen site.

  Vooralsnog is het product enkel beschikbaar in Amerika en Engeland. Het technisch team werkt aan de doorontwikkeling en acht het nog niet rijp voor mondiale uitrol en lokale vertalingen.

  Gisteren publiceerde het technologiebedrijf een nieuwe versie van Commerce Search (video). Gratis is de persoonlijke zoekmachine zeker niet. Een half jaar geleden was het instapbedrag 50.000 dollar per jaar, sinds gisteren is dat 25.000 dollar voor 100.000 items en 10 miljoen zoekopdrachten.

  Een andere nieuwigheid aan deze gespecialiseerde zoeker is dat winkeliers bepaalde zoekresultaten prominenter kunnen laten figureren dan anderen. Ze kunnen ook aangeven wanneer en welke items prominenter moeten verschijnen. Tevens staat de vernieuwde versie toe om de navigatiestructuur rondom de zoekresultaten aan te passen. In de marge kan de winkelier selecties maken op zaken als product, merk en prijspeil.

  Een nuttige extra is ook het automatisch aanvullen van zoekresultaten. Wanneer een sitebezoeker een zoekopdracht begint te tikken, geeft Google al suggesties over wat de zoeker zou kunnen bedoelen. ‘Tweezi’ kan bijvoorbeeld worden aangevuld met ‘Tweezitsbank’.

  Google is niet het enige bedrijf dat dit soort diensten levert. Concurrenten zijn bedrijven als Omniture, Vivisimo en Endeca.  Lees hier verder…

  Wat is e-Commerce?
  Electronic commerce (ook wel e-commerce, e-business  of elektronische bedrijfsvoering genoemd) is de verzamelnaam van alle manieren waarop via computernetwerken (bijvoorbeeld het Internet  of een extranet) handel bedreven kan worden, en is de benaming van de studie hiervan.

  Het begrip electronic commerce is dus breder dan geld verdienen op Internet. Maar met name Internet heeft gezorgd voor een explosieve toename van e-commerce. In de eerste plaats doordat aanbieders en afnemers tegen betrekkelijk geringe kosten een wereldwijde markt kunnen betreden die door Internet bovendien veel transparanter is geworden.

  Ber|Art Visual Design and WordPress SEO Hosting at http://hosting.ber-art.nl on SEO CAT

  Dit bericht staat ook op Webwinkelhost

  Nieuwste berichten:

  Vergelijkbare berichten:

  Originally posted 2010-06-18 12:35:46.
  Original: http://hosting.ber-art.nl/google-commerce-search/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=google-commerce-search
  By: Berrie Pelser
  Posted: December 17, 2012, 2:38 pm

  Berrie Pelser

  Berrie Pelser

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social Network) integration, branding and strategy.
  Business description

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social...