IJzertekort wat kan ik er aan doen? Gevolgen van ijzertekort ernstiger als gedacht.

  Biozar
  By Biozar

  IJzertekort wat kan ik er aan doen? Een ijzertekort manifesteert zich door een slap, futloos gevoel. Ijzertekot kan zich uiten in haaruitval, duizeligheid, nagels die snel afbreken, vermoeidheid, bleke huid, snel moe na inspanningen, kortademigheid, prikelbaarheid, duizeligheid. De gevolgen van een ijzertekort zijn ernstiger als gedacht. Wat kun je doen aan een ijzertekort?

  Wat doet ijzer in ons lichaam?
  Ijzer is een belangrijk bestanddeel van ons lichaam. Het is een bestanddeel van hemoglobine, dit is een eiwit wat in onze rode bloedcellen zit. Zuurstof hecht zich aan de rode bloedlichaampjes (bloedcellen) en zorgt er voor dat zuurstof op deze manier door ons hele lichaam wordt getransporteerd. Zuurstof is essentieel voor onze organen en cellen. Ijzer levert indirect een hele belangrijke bijdrage aan ons auto immuunsysteem. Al was het maar dat veel auto immuunziektes indirect het gevolg zijn van een te laag zuurstof gehalte in het bloed.

  Ook worden afweerstoffen opgebouwd door ijzer. De schadelijke stoffen in ons lichaam, vrije radicalen worden door het immuunsysteem onschadelijk gemaakt. Hoe beter het ijzer en zuurstofgehalte in het lichaam is hoe beter ons auto immuunsysteem werkt. Het ijzergehalte dient ergens tussen de 800 tot 1500 mg te liggen. Dagelijks zouden we ons ijzergehalte op peil moeten houden door de juiste voeding. 1 mg bij mannen en 1-2 mg bij vrouwen en bij vrouwen die zwanger zijn ongeveer 2,5 mg.

  Oorzaken
  IJzertekort kan verschillende oorzaken hebben. Dat vrouwen extra ijzer nodig hebben is niet zo vreemd, de maandelijks menstruatie kan een aanslag zijn op het ijzergehalte. Vrouwen die zwanger zijn zorgen voor de groei van de foetus, het ongeboren kind neemt een belangrijk deel van het ijzergehalte van de toekomstige moeder over. Dit dient aangevuld te worden! Voeding zoals eerder gememoreerd kan een belangrijke oorzaak zijn van een tekort (ijzergebreksanemie). In bepaalde soorten Vlees vis en groenten zitten hoge hoeveelheden ijzer. Als dit soort voeding te weinig wordt gegeten kan er een bloedarmoede ontstaan. Dieet houden en stress veroorzaken ook vaak een ijzertekort.

  Wat is bloedarmoede?
  Bloedarmoede is het geval als er te weinig gezond rode bloedlichaampjes (erytrocyten) worden aangemaakt. Ons beenmerg is is de producent van onze bloedcellen en plaatjes. Als dit beenmerg te weinig ijzer voorhanden heeft zal de productie van rode bloedcellen af gaan nemen en zijn kleiner van vorm.
  Ongeveer 20% van de vrouwen, 50% van de zwangere vrouwen en 3% van de mannen lijden aan een vorm van bloedarmoede. Ijzer wordt gewoonlijk opgeslagen in de milt en lever. Door een verminderde weerstand loop je sneller kans op infecties en ontstekingen en zal het herstel na bv een ziekte of operatie veel langer op zich laten wachten.
  Neem contact met de huisarts op als je het vermoeden hebt van een ijzertekort. Hij kan dit eenvoudig laten testen middels het afnemen van wat bloed. Hij zal ook gaan kijken naar een mogelijke oorzaak van een ijzertekort en je waarschijnlijk ijzertabletten voor schrijven.
  Voeding rijk aan ijzer

  Hieronder een lijst van voeding die rijk is aan ijzer:
  Bruinbrood, snee 0,6 mg ijzer
  Volkorenbrood, snee 0,9 mg ijzer
  Roggebrood, snee 1,5 mg ijzer
  Volkorenmacaroni, grote lepel 0,6 mg ijzer
  Muesli, 3 eetlepels 0,8 mg ijzer
  Evergreen, 1 biscuit 1,6 mg ijzer
  Volkorenbiscuitje 0,4 mg ijzer
  Vlees (75 gram gaar) 2,5 mg ijzer
  Vis (75 gram gaar) 1,0 mg ijzer
  Kip (75 gram gaar) 0,6 mg ijzer
  Leverworst 0,5 mg ijzer
  Ei, per stuk 1,0 mg ijzer
  Aardappel, 1 stuks 0,3 mg ijzer
  Peulvruchten, grote lepel 1,0 mg ijzer
  Zilvervliesrijst, grote lepel 0,3 mg ijzer

  Biozar en ijzer
  Wij adviseren mensen die Biozar gebruiken goed de symptomen van ijzertekort in de gaten te houden. Door de activerende werking van Biozar op het lichaam kan extra ondersteuning nodig zijn op het gebied van ijzer. Biozar activeerd de aanmaak van bloedcellen en hierdoor kan het ijzergehalte naar beneden gaan. IJzer is 1 van de meest essentiële bouwstenen van een menselijk lichaam en kan bij herstel een belangrijke factor zijn tot herstel.

  The post IJzertekort wat kan ik er aan doen? Gevolgen van ijzertekort ernstiger als gedacht. appeared first on Biozar.
  Original: http://www.biozar.nl/blog/ijzertekort-wat-kan-ik-er-aan-doen/
  By: admin
  Posted: December 10, 2012, 5:59 pm

  Biozar

  Biozar

  We are distributing Biozar, it helps the human equilibrium to restore
  Business description

  Biozar is opening up new frontiers in food supplements. It is a proven product which has been developed in The Netherlands and shows dramatic results in boosting your health once taken on a regular...