Android in Linux-kernel - Android keert mogelijk terug in Linux-kernel

  Berrie Pelser
  By Berrie Pelser

  Android in Linux-kernel is een bericht van: Ber|Art Visual Design and WordPress Webhosting

  Android keert mogelijk terug in Linux-kernelAndroid keert mogelijk terug in Linux-kernel

  De Linux-community en Google onderhandelen weer over de opname van de Android-source code in de Linux-kernel. Eerder werd Android-code de deur gewezen omdat Google werk aan de kernel verwaarloosde.

  Google zoekt twee Android-programmeurs die code gaan leveren aan kernel.org, waar het beheer van de Linux-kernel plaatsvindt. Dat zei Chris DiBona, open source en public sector engineering manager voor Google, op een Linux-conferentie in San Francisco .

  DiBona erkende dat Google beter zijn best moet doen om Android-patches te leveren aan de Linux-kernel. De kernel-beheerders besloten eerder dit jaar drivers voor Android vanaf de nieuwste kernel-versie te schrappen omdat Google te weinig patches en medewerking bood.

  DiBona geeft toe dat Google niet genoeg mankracht inzet voor de Linux-kernel, maar dat Android-programmeurs handen vol met werk hebben aan het ontwikkelen van het zich snel vernieuwende Android.

  Politieke redenen
  Tegen The Register zei DiBona overigens dat het re-integratie wel eens “jaren” kan duren. “Ik denk dat het langer dan een paar dagen kost om dingen op te lossen.” Maar omdat Google dicht bij de kernel is gebleven met Android, is re-integratie in theorie makkelijk mogelijk, aldus DiBona. Dat suggereert volgens The Register dat het geen technische, maar wellicht politieke redenen zijn waarom Android en de Linux-kernel op gespannen voet staan.

  De Linux-kernel is de basis van waaruit Linux-distributies gebouwd worden, zoals Windows NT de broncode is waarmee Microsoft verschillende versies van Windows maakt. De in Fin Linus Torvalds schreef in 1991de eerste code voor de Linux-kernel.  Lees hier verder…

  Ber|Art at http://hosting.ber-art.nl on Internet CAT

  Nieuwste berichten:

  Vergelijkbare berichten:

  Originally posted 2010-04-16 12:23:46.
  Original: http://hosting.ber-art.nl/android-linux-kernel/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=android-linux-kernel
  By: Berrie Pelser
  Posted: December 7, 2012, 10:09 am

  Berrie Pelser

  Berrie Pelser

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social Network) integration, branding and strategy.
  Business description

  Ber|Art Visual Design V.O.F. delivers high-end secure (PCI-Compliant) WordPress, Typo3 and Magento Linux Cloud VPS Hosting with professional Search Engine Optimization (SEO) plus Social Media (Social...