Eindejaarstip: Betaal uw lijfrentepremie op tijd

  ABAB
  By ABAB

  Wilt u straks in uw aangifte 2012 lijfrentepremies in aftrek kunnen brengen, zorg er dan voor dat u deze ook daadwerkelijk betaalt in 2012. 

  Premies voor een lijfrenteverzekering of stortingen op een lijfrentespaarrekening of beleggingsrecht zijn overigens alleen aftrekbaar als u in een bepaald jaar niet voldoende pensioen hebt opgebouwd. 

  Er is een uitzondering op de regel dat lijfrentepremies alleen aftrekbaar zijn als zij ook daadwerkelijk in dat jaar betaald zijn. Staakt u als ondernemer uw onderneming in 2012 en zet u de stakingswinst vóór 1 juli 2013 om in een lijfrente, dan is de premie aftrekbaar mits u deze in de eerste zes maanden van volgend jaar betaalt. Datzelfde geldt voor de omzetting van de oudedagsreserve in een lijfrente. 

  Tip

  Wilt u zich laten adviseren over een lijfrente of een arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan kunt u dat beter nog dit jaar doen. Volgend jaar bent u namelijk duurder uit. Advieskosten voor deze producten zijn dan niet langer aftrekbaar. Nu zitten deze advieskosten vaak nog versleuteld in de premie zelf.

   

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Gilden (06-53516887 of erik.gilden@abab.nl).

  ABAB

  ABAB

  Accountants en Adviseurs is een allround accountancy- en adviesorganisatie. Met ruim 700 medewerkers werkt ABAB vanuit 17 vestigingen
  Business description

  Based in the Netherlands, ABAB is a leading provider of accountancy and consultancy services in a wide range of market segments. Our philosophy is based on our strong local and regional...