Centillien, het wereldwijde social network voor bedrijven

Mierlo, Nederland, 15 augustus 2012

In juni 2012 http://www.centillien.com is live gegaan. Centillien.com is het enige sociale netwerk met openbare profielen van bedrijven. Centillien is gecreëerd door een team met passie voor het faciliteren van open communicatie tussen bedrijven overal ter wereld.

Centillien wil het platform zijn waar bedrijven zich presenteren, afzetkanalen vinden en partnerships kunnen aangaan.
De belangrijkste doelgroep is het enorme aantal kleine en middelgrote bedrijven overal ter wereld

Centillien biedt al die bedrijven wereldwijd de mogelijkheid om hun diensten en producten aan te bieden, die te promoten, gratis te adverteren en een business netwerk op te bouwen. Naast het creëren van openbaar toegankelijke en complete profielen kunnen bedrijven adverteren, blogs schrijven, video’s en persberichten uploaden en evenementen managen.

Door op een eenvoudige manier bouwstenen te activeren kunnen twitter, news feeds, Google Maps, Skype en andere gadgets geïntegreerd worden in de bedrijfsprofielen. Het profiel en alle activiteiten van het bedrijf worden overzichtelijk op één pagina getoond zodat in feite een eigen dynamische website ontstaat, volkomen gratis. Een hogere vindbaarheid in de bekende zoekmachines is een ander belangrijk voordeel dat kleine en middelgrote bedrijven - zonder extra kosten - ervaren.

Naast vele kleine bedrijven hebben bekende grote bedrijven zich geregistreerd, onder andere Google, ING, Bosch Rexroth, Neways, Essent, Mercure, ABAB, APG en C1000. Ook de TU Eindhoven is geregistreerd lid. In enkele weken hebben 1250 bedrijven en instellingen zich geregistreerd, het merendeel uit Nederland, de Verenigde Staten en India. Het aantal registraties groeide in augustus met 25 % per week.
Tot vandaag hebben 35.000 unieke bezoekers uit 150 landen 200.000 pagina’s bezocht. Centillien ondersteunt 5 talen.

Centillien is ervan overtuigd dat elk mens een persoonlijke en een zakelijke identiteit ontwikkelt. Deze twee identiteiten hebben aparte social networks nodig voor hun expressie en verdere ontwikkeling. Tot nu toe was er geen social network speciaal gericht op het managen van de publieke zakelijke identiteit. Het ondersteunen van de zakelijke identiteit is juist de focus van http://www.centillien.com